23. října 2013

Umět v tom chodit


         Občas se nám ženám stává, že abychom si připadaly přitažlivější, elegantnější, váženější a mnoho dalších -ejší, chodíme v botách tak pekelně krásných a zároveň tak pekelně nebezpečných. Riskujeme nejen podvrknutí kotníku, zlomenou ruku, kterou si zákonitě soukáme pod zadek při pádu, ale i momenty trapnosti před veřejností, před kterou jsme se promenádovaly. Opravdu jsme si v tom momentu připadaly přitažlivé?
Jistěže ne. Proto, přestože podobných rad, triků a doporučení byly plné již stránky našich pubescentních časopisů, přináším vlastní životní pravidla, která vám sice nezaručí, že nebudeme mít výron kotníku, ale alespoň jich není tolik, jako dní, kdy vás noha bude bolet.
Je jich totiž jen pět a vycházejí z mých osobních zkušeností. A jen tak mimochodem teď dodám, že je dobré se jich držet, pokud chcete ve světě umět chodit. A to třeba i v balerínkách.

Pravidlo číslo 1: Nikdy nevěřte lidem, že vůbec nemají čas, pokud mají nalakované nehty. Lidé, co opravdu čas nemají, mají nehty prostě příšerný!

Pravidlo číslo 2: Spoléhejte se jen na sebe a nedělejte si iluze o ostatních. Mohlo by to zbytečně bolet a stejně vám nikdo jiný, než zase vy samotní, nepomůže.

Pravidlo číslo 3: Není nic špatného na tom, brečet nad svým úspěchem. Je to jen potvrzení toho, že si sami sebe vážíte a že uctíváte pravidlo číslo dvě.

Pravidlo číslo 4: Když vám někdo bude tvrdit, jak moc je šťastný a spokojený a že mu nic nechybí, nevěřte mu to, protože to tak ve skutečnosti není. Věřit to můžete jen těm, kteří se smějí na kachny, nerozčiluje je hurikán ve vlasech a z čumilů mají srandu. A taky těm, co před vámi kličkují na chodníku jako magoři.

Pravidlo číslo 5: Přestože už žádné pravidlo nepřekoná to druhé, není zase tak špatné někdy žít ve snech a iluzích o dobrém světě. Když nic jiného, alespoň můžete říct, že jste optimisté, protože to je dnes vlastnost hodná zápisu do CV.

P.S. A jak v tom chodíte vy?

4 komentáře:

  1. první dvě pravidla rozhodně beru! to čtvrté až tak ne, jelikož občas sama hlásám, že se mám dobře a nejsem si vědoma toho, že by ta fráze byla fake :)

    OdpovědětVymazat
  2. To první pravidlo je super a čtvrté pravidlo velmi pravdivé :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za komentáře, holky ;) Ta pravidla se všechna vážou k jednomu dni a věcem, které se mi během něj přihodily, takže jde o subjektivní dojmy. Ale přesto musím říct, že pravidlo číslo 1 dlouhodobě spolehlivě funguje!

    OdpovědětVymazat
  4. jooo...kdyby to tak bylo, ony nohy nehuntujou jenom boty na šílených podpatcích, ale na celodenní pobíhání po městě bohužel nejsou většinou ani mokasíny, občas i balerínky sedřou paty:/
    a potvrzuju všech 5 bodů (ale poslední dobou nebrečím jen nad neúspěchy, úspěchy, ale třeba i že došlo mlíko:/)

    OdpovědětVymazat