28. listopadu 2013

Milý Ježíšku...


Tento rok bych si přála, aby všude zavládl světový mír a aby lidé na celé planetě měli dost peněz a lásky. Aby vymizely ošklivé nemoci a aby se přestala zabíjet zvířátka, protože všichni můžeme svorně přejít na veganskou stravu. Aby se přestaly kácet deštné pralesy kvůli těžbě dřeva a aby byl každý hříšník po právu potrestán. Jo, a aby se přestaly tolik hltat všechny soutěže Miss...

A teď vážně. Včera večer jsem přemýšlela nad tím, že - ať už miss, nebo obyčejná holka z vesnice - na Vánoce mají ženy v podstatě dost podobná přání. A nemyslím tím jen absenci rodinného úklidu nebo povinné návštěvy u příbuzných. Myslím tím ta sobecká přání hezkých dárků, po kterých ve skrytu duše toužíme už od dubna.
Věřte mi, všichni mužští Ježíškové, že opravdu žádná žena nechce letošní Vánoce dostat sadu příborů, pokud byla v minulém roce obdarována sadou hrnců či pánví. U všeho, dárků nevyjímaje, totiž platí, že všeho moc škodí. Proto, byť by byla ta skvělá nová kuchařka sebelepší, další díl z edice si už vážně nepřejeme! Neboť nám bohatě postačují ty čtyři předchozí díly, co na nás čekají v knihovně...
Co máme u vánočních dárků také rády, je nápaditost. Nemusíte nám nutně snášet modré z nebe, stačí jen, že nám dárek podáte se stejnou grácií: Připojíte milý osobní vzkaz. Přidáte do balíčku nějakou společnou vzpomínku. Pošeptáte nám do ucha, že tohle je jen a jen pro nás. Například. A my budeme v sedmém nebi, přestože neopustíme obývák a po tomhle pravděpodobně ani vás.
Velmi důležitou součástí krásných a spokojených Vánoc je nemluvit o jejich ceně. Žádná, opravdu žádná žena nechce ve skutečnosti vědět, na kolik vás dárky pro ni vyšly, přestože s obavami zvedá obočí a pokládá otázky o tom, jak to muselo být drahé. Nedávejte nám odpověď, ve skutečnosti o ni nestojíme. Snažíme se jen upozornit na to, že známe hodnotu dárku a že si ho tím ještě více považujeme. Tak nám to nadšení prosím nechte, ve vašem vlastním zájmu.
A pokud, Ježíškové, opravdu tápete, co letos nadělit vaším drahým polovičkám, zkuste na to jít jednou trochu od lesa (a neptat se tchýně). Zajímejte se o to, jakou značkou kosmetiky se líčíme. Jakého obdivujeme designéra. Jaké divadelní představení toužíme už pět let vidět. Jaké módní přehlídky potají sledujeme na youtube. Jakými časopisy listujeme před spaním. Nebo do jakých typů obchodů vás občas taháme.
Buďte mazaní, nápadití a překvapte nás. Buďte našimi nejkrásnějšími dárky! A my vás za to budeme milovat - minimálně do Silvestra!



P.S. Pokud budete chtít dát vánoční dárek i mně, nechte mi tu milý komentář nebo mě podpořte „líbítkem“ a sledováním tady! Děkuju vám, Ježíškové :)

2 komentáře:

  1. Jak jednoduché je přijít na to, co koupit ženě, pokud se chvíli snaží sledovat její zájmy a oblíbenost v určitých věcech. U otázky, co koupit muži, se však nechytám ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju danny :) Dnes jsem v HN četla článek o vánočních dárcích, ze kterého vyplývá, že ženy mají, ohledně toho, co od Ježíška očekávají, poměrně jasno. Ale muži? Ti jakoby zapomněli, že Ježíškovi se nejdřív musí napsat :P

      Vymazat