23. prosince 2013

Malý (vánoční) sob


       24. prosince. Každý rok. Myslíme na druhé tak intenzivně, že zapomínáme i na čas kolem nás a přes všechny ty starosti, které si tvrdě úkolujeme, vlastně nic pořádně nestíháme. Natož myslet na sebe!
      Snad za to může naše česká povaha. Santa Claus má na pomoc prý rovnou devět sobů, kteří mu pomáhají dopravit dárky na místa svého určení. Že v Česku žádní takoví sobi nejsou? To je pravda, my máme Ježíška a jsme zvyklí, že ten si všechno obstarává sám. 
      Možná je na čase otřást tradicí a stát se takovým malým sobem. Vánočním sobečkem, který by si i v tomhle hektickém období našel čas na sebe a na to, co má rád. Když se totiž vynechají všechny ty stresující záležitosti, jsou Vánoce docela prima svátek, nemyslíte? Ale jak se stát "sobem", když rodina kolem vás očekává Ježíška?
      Místo kapra si ke štědrovečerní večeři usmažte třeba lososa a čas, který byste jinak strávili nad hledáním kostí, můžete využít například  na prohlížení společných fotek. Místo kazety s ohranými koledami si u stromečku společně zazpívejte váš oblíbený hit od Katy Perry a pokud se stejně najde někdo, kdo zatouží po dárku, dejte mu místo něho prostě pusu. Nebo objetí. Nebo obojí!


Ráda bych vám všem, kdo jste si k Prádelně za první půl rok její existence našli cestu, popřála krásné vánoční svátky. A nezapomeňte, být takovým malým sobem jednou v roce neuškodí! Zvlášť, když v rámci toho olíbáte celé příbuzenstvo...:P




Žádné komentáře:

Okomentovat