5. listopadu 2014

1+1


„To je můj utajený svět, jedna plus jedna tam a zpět...“ Přesně takhle by se dalo popsat moje bydlení. A že je mi tu na těch pár metrech čtverečních fakt skvěle...

Mít malej byt je totiž výhoda. Pokud tápete, proč si to myslím, přečtěte si následujících pár bodů a nechte se přesvědčit. Jo, a co je malý, to je přece taky hezký.


1. Uklízení je podstatně menší a kratší peklo, než je tomu v rozhlehlejch haciendách. A šňůra od vysavače vám vystačí všude.
2. Z nuly na sto (stupňů) se dostanete v mžiku. A výdrž to má taky slušnou.
3. Není problém čistit si zuby v obýváku. Nebo kuchyni, nebo předsíni, kterou vlastně nemáte, protože to je místo mezi dveřma do koupelny a těma vchodovýma.
4. Stanete se mistry v improvizaci a multifunkčním využití čehokoliv pro cokoliv.
5. Cvrčka, komára, mouchu i křečka dohoníte dřív, než vás oni doženou k šílenství.
6. Ložnicovej západ slunce vám háže krásný stíny až na digestoř. A to je přece nejtěžší romantika, kterou musí nutně ocenit všichni.
7. Nikdy se u vás návštěva nemůže vymlouvat, že do tajnýho sejfu zabloudila náhodou, protože máte na chodbě tak moc dveří. Vy nemáte chodbu.
8. Působíte skromně. A na to se dneska zase začíná hrát.
9. Hromadný svolávání k večeři, k mytí nádobí nebo odchodu ven nikdy nebylo snazší.
10. V prťavým bytě se nic neutají. Není tu prostor pro tajemství, ale ani pro lži a hádky. Když dovnitř přijde něco nepotřebnýho, rychle se to zase najde a vyhodí.


Mít malej byt je jako mít v pubertě vlastní pokoj. Ti přes chodbu vás neznají, nemáte si s nima o čem povídat a nemají pochopení pro vaše noční návštěvy a výlevy citů prostřednictvím heavy metalu. Ale jeden rozdíl by tu byl. Co děláte ve svým pokoji, jim nemusíte vysvětlovat ani u nedělního oběda, ani nikdy jindy.


Váš prostor, vaše Já. Tak si obojího koukejte vážit.

1 komentář:

  1. My máme něco jako 4+1 + předsíň a záchod a koupelnu, dvůr a zahradu, sklep a historickou roubenou sýpku, chlév a stodolu a stejně je to furt malý a nikdo se nikam nesková:-)

    OdpovědětVymazat